Resposta al Dr. de Carreras [RE: El federalisme com a poció màgica]

Resposta que he enviat a l’article de Francesc de Carreras avui a La Vanguardia  que duu per títol “El federalisme com a poció màgica” [http://www.lavanguardia.com/encatala/20130123/54362242884/el-federalisme-com-a-pocio-magica-francesc-de-carreras.html]

Benvolgut Doctor,
Us agraeixo aquest nou acte de valor i objectivitat de denunciar la falsedat d’un dels principis bàsics de les opcions polítiques particulars amb les quals personalment no teniu cap problema d’identificar-vos públicament. Certament, des del punt de vista democràtic i intel·lectual, grinyola una mica que feu servir una mentida per fer-ho, però bé, en el vostre cas suposo que ja no ve d’un pam. De totes formes, pels incauts que encara se us poden prendre literalment, paga la pena clarificar això que heu fet de presentar una veritat (la validesa metodològica de l’estudi comparatiu), per introduir una mentida (que a Espanya hi ha dos nivells administratius independents i sense relació jeràrquica). Efectivament, observant el funcionament real de l’estat autonòmic es conclou que respon exactament als principis contraris que el “model teòric” detalla. No cal gaire esforç, només llegir les hemeroteques, per constatar que el concepte de competència exclusiva només s’aplica al govern central, mai a les competències autonòmiques. De fet, ni tan sols “el model” és federal ja que tot plegat emana del propi text constitucional, però això no invalida la idea anterior.

Anuncis

One response to “Resposta al Dr. de Carreras [RE: El federalisme com a poció màgica]

 1. Raimon Calders

  Benvolgut Higini: Sense replica posible.El federalisme a Espanya és una “boutade” o una sagnant pressa de pel.

  Jo, però, ja donc per irrecuperables a tota aquests brètols espanyols i espanyolistes.Ja et vaig dir que ni veig,o escolto, gairebé cap tertulia.Fâ gràcia que una televisió dita catalana (TVC) i a un dels seus programes estrella,el d’en Manuel Fuentes, hi hagi com a tertulians en Caja, Girauta, Albiol, Cañas, etc.,etc.Evidentment, n’hi ha algun de català i/o independentista però es pot dir que, a la majoria de les seves tertúlies, l’independentisme és minoria.

  La posible única excepció seria “Per a llogar-hi cadires”, de
  Marta Polo, en que la tertúlia està més equilibrada.

  I ja no parlem dels Matins de TV3 (Sanchis és dels pocs que es salven) o l’infecte (i cada cop més amanerat) Cuní a TV-8.

  I n’hi ha que,encara,defensen la pluralitat d’opinions. A TV3 naturalment, perque de les televisions de l’estat espanyol, ni en parlen.Per aixó no entenc que els catalans siguem tan idiotes de donar més audiència a qui, o als qui, ja la tenen tota a l’Espanya eterna.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s