Resposta al Dr. de Carreras [RE: Les victòries d’ERC]

Resposta que he enviat a l’article de Francesc de Carreras avui a La Vanguardia  que duu per títol “Les victòries d’ERC” [http://www.lavanguardia.com/encatala/20121219/54358104396/les-victories-d-erc-francesc-de-carreras.html]

Com que el 95% dels cops que envio comentaris a La Vanguardia me’ls censuren i no me’ls publiquen, a partir d’ara ho faré jo mateix aquí.

Benvolgut Dr. de Carreras,

M’alegra molt llegir el vostre article d’avui. Representa una renúncia explícita a uns principis que heu defensat de forma aferrissada malgrat l’evidència que eren del tot falsos, cosa que us ha danyat el prestigi professional i intel·lectual. Rectificar és de savis.

Tal com dieu, cap al 2000 hi va a començar a haver un transvasament de vot de CiU a ERC que va portar a una lògica competència programàtica. Això demostra que és fals que el “nacionalisme” hagi estat “atiat” per uns polítics irresponsables, ambiciosos, etc. com sempre repetiu. La demanda social per part de l’electorat va ser primer. Molt legítimament CiU i ERC, i en menor mesura ICV o fins i tot PSC l’han intentat recollir.

En segon lloc, deixeu clar que la intenció de reformar l’estatut era sadollar aquesta reivindicació, és a dir, desactivar l’independentisme. Per tant, de voluntat, entre els “polítics catalanistes” no en va faltar. Però Espanya, que és qui podia acabar la feina, no ho va voler fer. El mateix pel que fa al “Pacto fiscal” de CiU. És Espanya qui es nega a reformar-se. Per tant, no és ERC ni “la casta” catalanista, sinó Espanya, que ens impulsa a la llibertat.

Gràcies, de tot cor.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s